Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ανακατασκευή Βραχόκηπου

Η ανακατασκευή του Βραχόκηπου έγινε στο πλαίσιο των εργαστηριακών ασκήσεων της Β τάξης του τομέα Γεωπονίας του ΕΠΑ.Λ. Κάτω Αχαΐας.

Ουσιαστικά ξαναφτιάξαμε τον βραχόκηπο ππου υπήρχε στο σχολείο ο οποίος είχε καταστραφεί λόγω έλλειψης συντ'ήρησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο περιβάλλον στο σχολείο και να αναδείξουμε σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής τοπίου.

Στην συνέχεια ακολουθούν φωτογραφίες απότις φάσεις κατασκευής του βρχόκηπου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στην φάση της προετοιμασίας καθαρίσαμε τον βραχόκηπο από τα ξερά χόρτα και λουλούδια. Στην συνέχεια σκαλίσαμε το χώμα για να μην σχηματίσει κρούστα και εμποδίζει το πότισμα. Επίσης συμπληρώσαμε με χώμα όπου αυτό είχε παρασυρθεί και στερεώσαμε τις πέτρες σε όποια σημεία είχε χαθεί η προσφυσή τους.







ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.

Σε επίσκεψή μας σε τοπικό φυτώριο ανθοκομικών φυτών επιλέξαμε λουλούδια τα οποία θα δώσουν ικανοποιητική και όσο το δυνατό μεγαλύτερης διάρκειας ανθοφορία τους επόμενους μήνες. Επίσης πήραμε βολβούς χειμωνιάτικων φυτών.

Τα φυτά που επιλέξαμε είναι:

ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

Κυκλάμινο
Άλυσος
Πανσές
Κουφέα
Χρυσάνθεμο
Ρείκι

ΒΟΛΒΩΔΗ

Τουλίπα
Φρέζια
Ζουμπούλι



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Οι μαθητές φύτεψαν τα φυτά και ανέλαβαν την συντήρησή τους ώστε να καταφέρουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε έναν όμορφο βραχόκηπο ο οποίος θα στολίζει τον χώρο του σχολείου.









ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γκοτσόπουλος Δημήτριος
Ζαμπέτας Άγγελος
Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος
Κουτσογιαννοπούλου Χριστίνα
Μουρκιώτης Δημήτριος
Μπεκίρη Μαρία
Μπούσια Διονυσία
Νιφόρα Βασιλική
Παναγιωτοπούλου Αικατερίνη
Σπυρόπουλος Δημήτριος
Φραγκούλιας Φώτιος






video χαμηλής ανάλυσης




video υψηλής ανάλυσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: